DragossO Photography

luni, 1 august 2011

Revenirea Nokia


Dupa cum s-a putut observa gigantul Nokia a fost in cadere libera, in domenniul Smartpgone-urilor, in ultima perioada datorita sistemului de operare Symbian care era deja de mult timp invechit. Datorita acestuia firmele Samsung si Apple au reusit sa fie in fruntea vanzarilor un prima jumatate a acestui an.

Fiind constienti ca vor avea de pierdut mult cu vechiul sistem de operare cei de la Nokia au inceput sa se orienteze catre un alt sistem. Zvonurile au fost ca acestia vor colabora cu cei de la Android, dar cum poate era de asteptat Nokia a ales o alta optiune.

Aceasta optiune este un nou sistemul de operare, numit MeeGo, sistem de operare folosit in PC-uri pe platforma Linux.

Dupa cum veti vedea demo-ul facut de cei de GSMarena pentru noul telefon Nokia N9, acest sistem de operare este destul de dragut si are destule aplicatii.


Acum tot ce ramane de vazut, este daca MeeGo ii va purta gigantul Nokia pe aripile succesului pe care l-a avut nu cu mult timp in urma.

4 comentarii:

  1. mda.. au mai avut o tentativa cu Maemo [ Debian Linux based ] dar acum nu se mai aude mare lucru despre el .. gasesti multe pe youtube... a creat putina agitatie si Maemo.. .. am inteles ca vor sau deja au stabilit si ceva contracte cu Microsoft.. wiki : http://en.wikipedia.org/wiki/Maemo un fost concurs "Push" cu N900 cu maemo pe el http://www.youtube.com/watch?v=DbDTCGUoB0k

    Cheers

    RăspundețiȘtergere
  2. oricum am inteles de la un prieten ca s-ar putea ca anul asta sau la anu sa scoata cu telefon cu windows. nu sunt f sigur dar ar fi posibil.

    RăspundețiȘtergere
  3. salvarea nokia o sa vina cel mai probabil odata cu lansarea celui de-al 2-lea sau al 3-lea model cu WM. meego asta ii un fel de frectie la picior de lemn dpdv al business-ului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vor si ei sa faca o trecere de la symbian. Si cred ca asta e varianta cea buna.

    RăspundețiȘtergere