DragossO Photography

luni, 17 septembrie 2012

Inapoi in timp

Toata lumea in ziua de azi stie ce e acela un SmartPhone.
Dar oare cati dintre voi stiti ce e ala un Gadget?
Inca de acum 2 ani toata lumea a inceput sa priveasca SmartPhone-ul ca un obiect cu care sa poata naviga pe internet, sa poata sa vorbeasca la el, sa se joace un joc, sa vizioneze filme si sa asculte muzica. Mai sunt unii care il folosesc pentru GPS, altii pentru taskuri office, dar cam atat.
Diferentele dintre telefoanele de azi sunt facute de procesor, memorie, GPU, marimea ecranului, greutate, chestii care nu sunt foarte importante, deoarece nu discutam de un minilaptop sau un sistem PC pentru jocuri sau aplicatii grafice. Deci in cele din urma SmartPhone-urile de acum nu mai sunt gadgeturi. Pentru a va aminti ce gadgeturi exitau o sa va spun cateva exemple si ce anume imi mai amintesc despre acele telefoane.

1. Sony Ericsson W910i. Unul din cele mai bune terminale ale companiei. Aducea pe piata tehnologia unui walkmen impreuna cu utilizarea accelerometrului pentru schimbarea pieselor, fara a mai fi nevoie de un buton special. Pentru a putea modifica piesele era suficienta o miscare accelerata a telefonului, iar piesa era schimbata.
2. Nokia Luna. Un terminal elegant si luxuriant fabricat de cei de la Nokia, care aducea un plus de finete tehnologiilor curente. Pentru a pune pe silentios acest telefon era suficient sa il intoarcem cu fata in jos iar acesta trecea automat pe silent.
3. Samsung P900. Unul din inovatoarele terminale mobile ce avea incorporat un receptor TV si un display rotativ, pentru a facilita vizionarea programelor TV favorite.

Mai sunt si alte telefoane care au adus inovatii acestei lumi a Gadget-urilor, pe care le voi aminti la cerere
Nu am dorit sa discut despre prototipuri pentru ca deja acelea sunt mult peste orice SmartPhone din ziua de azi.

In final am sa va spun ca ne intoarcem de unde am plecat. O sa ajungem sa avem telefoane mari care fac acelasi lucru, indiferent de firma. Doar ca acestea nu pot rezista ca "legendarele" Nokia 3310, Nokia 3410 si altele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu