DragossO Photography

joi, 3 februarie 2011

Telefoanele viitorului... oare?

Telefoanele mobile, noul gadget. Daca in urma cu putini ani gadget-urile erau considerate PDA-urile, netbook-urile, sau chiar laptopurile, mai nou gadgetul este considerat telefonul mobil, care a fost conceput pentru telefonia mobila si atat. Dar mai nou un telefon mobil poate sa redea televiziune, filme la calitate HD, poate sa filmeze la calitate HD si sa faca poze la rezolutii de 12MP, are ecran tactil de milioane de culori si de rezolutie mare, are incorporat sistem GPS si multe alte functii.
Deci, daca un telefon mobil de serie are asa de multe functii si performante, oare ce inseamna un telefon mobil concept? Haideti sa ne uitam la cateva din aceste concepte.
Voi incepe cu un concept mai vechi de la NOKIA, si anume MORPH. Acest telefon foloseste nanotehnologie pentru a crea un corp flexibil si un ecran transparent, care poate fi modelat in forma in care este preferata de utilizator.

Daca va plac pietrele atunci veti indragii telefonul Pebble, de la Fujitsu. La o prima privire acesta seamana cu o piatra ornamentala. De fapt este un telefon foarte bine camuflat. Pata neagra din mijlocul acestuia poate fi transformata intr-o tastatura, un panou media sau un web browser, in functie de locul in care o miscam.

Pentru toti cei care adora o Coca-Cola rece s-a inventat telefonul care merge pe acest suc. Asa ca haideti sa uitam de energia electrica data de baterii sau de cea solara, acum vom folosii Coca-Cola pentru a ne functiona telefonul mobil. Sau cel putin asa spune Daizi Zheng.

Daca tot suntem in epoca Eco, de ce nu ar exista si telefoane eco. Va voi arata 3 telefoane care consider ca fac parte din aceasta categorie.
Primul este un telefon care reprezinta plantele. Acesta are forma unei frunze si combina esteticitatea cu functionalitatea. Este vorba despre Telefonul Frunza creat de Anastasia Zharkova.
Cel de-al doilea telefon eco face legatura la economia de energie, acesta fiidn alimentat de la un panou solar montat pe spatele dispozitivului. De asemenea acest telefon mobil are o forma curbata, fapt care ii permite sa fie plasat pe geam. x

Ultimul concept din categoria eco este telefonul care este biodegradabil. Acest telefon se numeste Telefonul An si este creat de catre Je-Hyun Kim, care a luat in considerare faptul ca oamenii isi schimba telefonul mobil o data la doi ani. Astfel acest telefon eco este conceput sa se biodegradeze dupa doi ani.

Daca va place sa scrieti mult, de ce nu ati face acest lucru cu telefonul mobil. Nu este vorba de vreo tehnologie de imprimare prin caldura sau laser pe hartie, ci pur si simplu este vorba de o un telefon integrat intr-un pix obisnuit. Dupa cum va ganditi este vorba de Telefonul Pix. Desi este creat pentru convorbiri hands free, capetele acestuia contin un receptor si un emitator.

Din ce in ce mai mult se pune accentul pe PAD-uri, dar problema acestora este ca sunt foarte mari ca dimensiuni si destul de greu de carat. Dar daca dorim sa avem un telefon care sa aiba dimensiunile ecranului unui PAD, dar sa putem sa il si caram cu usurinta, atunci ar trebui sa folosim Mobile Script. Acesta este initial un telefon ingust si stilat, iar atunci cand dorim il putem deschide si sa ne folosim de toata tehnologia pe care ne-o pune la dispozitie.

Dupa cum era de asteptat am lasat pentru final cel mai interesant concept. Acesta include tehnologie 3D si este aproape tot fabricat din sticla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu