DragossO Photography

marți, 31 ianuarie 2012

De ce QWERTY si nu ABCDEF ?

Nu stiu cati dintre voi v-ati pus intrebarea asta, dar eu unu ma gandesc de cativa ani de ce anume nu au fost aranjate tastele in ordinea alfabetica si au fost aranjate in stilul QWERTY.
Prima tastatura implementata pe o masina de scris comerciala a fost de tipul QWERTY. Aceasta masina de scris a fost dezvoltata in 1874 de catre Remington si se numenea Remington Number 1.

Aranjamentul de tipul QWERTY a fost implementat ca idee de a incetinii rapiditatea dactilografilor, astfel literele cele mai intalnite in cuvinte au fost puse la distante cat mai mari unele de altele, iar rezultatul a fost tastatura de tipul QWERTY.
Pe foarte scurt cam asta e cu QWERTY. Pana la urmatorul post va las sa tastati linistiti :D.

2 comentarii:

  1. qwerty/ neqwerty, iti scriu dupa dictare, asa ca pe mine nu ma afecteaza prea mult, la info preferam sa scriu lectia pe calculator si o trimiteam acasa prin mail:)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta faceam si eu:D, dar ideea e ca mai exista cateva tipuri de layouturi pt tastaturi, cum ar fi AZERTY sau HCESAR, care nu au fost implementate. QWERTY a fost bagat mai exact pt ca atunci cand se tasta pe vremuri, datorita vitezei se incingeau componentele masinilor de scris prea mult :D

      Ștergere