DragossO Photography

miercuri, 11 ianuarie 2012

Smartphone-urile si MegaPixelii

Dupa ce v-am prezentat corcitura facuta de Kodak, am zis sa va amintesc de vechea batalie a MegaPixelilor in telefoanele mobile.
In ziua de azi producatorii se lauda cu telefoanele lor cu 8MP dar si cu noile generatii care vor avea chiar si 16MP. Ultima batalie a MegaPixelilor a fost sustinuta intre Nokia cu modelul N9, Samsung cu modelul I9100 Galaxy S II, Apple cu iPhone 4S, Sony Ericsson cu modelul Arc S si HTC cu modelul Titan.
Ceea ce nu foarte multa lume stie prima companie care a adus pe piata un telefon mobil cu o camera foto digitala incorporata( corcitura) a fost compania Samsung. Modelul cu care Samsung a luat prin surprindere piata telefoanelor mobile a fost Saumsung B600, lansat in anul 2006.
Din punctul de vedere al camerei foto diferenta dintre corcitura lansata de Samsung in 2006 si corcitura ce va fi lansata de Kodak in 2012 este rezolutia senzorului. Am sa va spun care sunt datele tehnice ale acestui magnific gadget:
- camera foto de 10MP
- zoom optic 3x si digital 5x
- display TFT-LCD cu 16 milioane de culori
- TV prin satelit
- TV-out
- flash Xenon cu stabilizator de imagine prin LED( asemenea camerelor foto digitale), plus altele.
Cu toate ca nu am dovezi, pot sa va spun ca in perioada aparitiei acestui gadget existau zvonuri cum ca ar fi posibila atasarea unui obiectiv camerei foto. Cand imi voi gasii atestatul sper sa va pot oferii ceva poze cu acel obiectiv.
Pana atunci va las sa va ganditi daca merita atata atentie, din punct de vedere al camerei foto, aceste telefoane mobile noi sau ar trebui sa le reamintim producatorilor ca in urcma cu cel putin 4 ani atunci cand aparea un telefon mobil trebuia sa aiba ceva special si sa nu fie 90% identic cu concurenta sau cu versiunile precedent.
Sper la un viitor mai inovativ in acest domeniu ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu